Wederopstanding Sliedrecht H2 na twee sets

vsDynamo2

VoV, 19-10-2016. 4:52 uur. De zaterdag was alweer aangebroken. Zaterdag volleybaldag. Alleen ditmaal de thuiswedstrijd zonder de soep met ballen, zonder Bruine Dré en geen Roberto ‘The Closer’ Zoutendijk. Wel taart. Heerlijk, hoe kan Heren 2 nou zonder taart spelen. Roberto was op kamp met de kerk en Dre ging samen met Rietje naar het gouden huwelijksfeest van zijn schoonouders. Gefeliciteerd!

Ook was er een sponsormiddag ingepland waarin Heren 2 officieel de sponsorkleding toegereikt heeft gekregen en er kennis met de sponsoren/spelers gemaakt kon worden. Onder het genot van een drankje en taart van de net 17-jarige Sluis, werd de laatste krul er nog even ingedraaid voor de sponsorfoto. En kon de wedstrijdvoorbereiding verder gaan in de kleedkamer.

Dynamo II stond er op de planning. Vorig jaar nog gedegradeerd uit de Topdivisie, weliswaar door het vlaggenschip, nu Face-to-Face tegen Sliedrecht H2. Dé nummer 2 uit de top-10 wedstrijden volgens  VoV. Dynamo leidend met tien punten uit drie wedstrijden en Sliedrecht volgend met negen punten uit drie wedstrijden. Elbers en Vlot werden opgetrommeld om het team compleet te krijgen. En de wedstrijd kon nu echt beginnen!

Van wederom een sterke start viel niet te spreken. Een hoge servedruk van de tegenpartij leidde tot een matige pass, waaruit geen sterke aanval vloeide. Was er dan toch een aanvaller die op stond, dan kon deze niet goed genoeg de punten binnen harken. Maar toch werd er steeds dichterbij gekrabbeld, tot er uiteindelijk een voorsprong behaald werd. Een setstand van 17-16 in ons voordeel werd voorbij gezien tot een nederlaag van 17-25. Helaas.

De volgende set was ook niet bepaald beter. Waarin het gehele team aan het ‘choken’ was, terwijl daar totaal geen reden voor is. Tegen een degradant van de Topdivisie hoor je vrijuit te spelen en ieder punt is mooi meegenomen. Het tegenovergestelde werd laten zien door geforceerd te spelen en daardoor liepen de frustraties op en die werden steeds meer op elkaar geuit. Door eenzelfde setstand als die in de eerste set, zorgde het er voor dat de meeste sponsoren die wilde komen kijken het wel welletjes vonden en op huis aan gingen.

Diegene die wel waren gebleven konden genieten van een wederopstanding van Heren 2. Felheid en wilskracht stonden centraal in de derde set. Er werd luid gezongen en de punten werden nu ook zelf gemaakt! Er zat veel energie in het spel en iedereen trok een ander er doorheen. Door een lagere servedruk van de tegenpartij en een Kroon die wederom flink aan het ontregelen was, lukte het de passers om het balletje bij de Kuif te krijgen die de gretige aanvallers wist te vinden. Ook de ontregeling van de scheidsrechter leek mee te helpen en werkte in ons voordeel. Dat tezamen met een sterke serve van onze zijde, werd de derde set gewonnen met 25-20.

We waren gedreven, er zat veel energie in het spel. Er werd met veel passie gewerkt aan een overrompeling van de Topdivisie-degradant. Een set waarin de tegenpartij passend onder druk werd gezet en de gewonnen side-outs niet beloonde met een sterke serve, die ze in de eerste en tweede set wel hadden. Ditmaal liep bij de tegenpartij de frustraties op en kwamen deze niet te boven. De wedstrijd sloeg compleet om. De tweede setwinst ging naar Sliedrecht Heren 2 met een behoorlijke en welverdiende 25-12.

Het einddoel was simpel. De vijfde set moest en zal ook worden binnengehaald. Nu je toch een (grotendeels onverwachte) positieve lijn aan het uitzetten bent, kun je hem net zo goed ook doortrekken. En hoe! Niet uitzonderlijk pakte Opa weer een gele kaart, sloeg Baksteen de defensie overhoop en kon Kuif er ook wat van met een welgeplaatste headshot en de steekballetjes hadden een 100% score. En is Dré er één wedstrijd niet bij, besluit Eric de wedstrijd af te sluiten met dé koprol! Jawel! Het is gelukt. Met een setwinst van 15-11 werd de wedstrijd met een 3-2 winst voor Sliedrecht Sport Heren 2 afgesloten. Een grandioze ‘Comeback.’

Er zijn drie dingen in ieder geval zeker. Er is één, deze week wederom taart op de training. Twee, Opa zal aankomende zaterdag ditmaal géén kaarten pakken. Door de spanning en sensaties van de afgelopen wedstrijd, wordt Sliedrecht gespaart en mag zich een weekend vrijgeven. En drie, de koppositie wordt gevuld door Sliedrecht H2, Laudame Financials VCN H1 en SV Dynamo Apeldoorn H2. Alle drie met 12 punten uit 4 wedstrijden. Gevolgd door MKB Accountants/VCV H1 met 10 punten uit 3 wedstrijden (!) en VV Utrecht H1 met 9 punten ook uit 3 wedstrijden (!).

Het bewijst maar weer eens dat de Eerste Divisie bij de mannen een en al spektakel is. Noteer daarom dus in de agenda de volgende thuiswedstrijd tegen het oude cluppie van de Kuif, Laudame Financials VCN H1 uit Capelle a/d IJssel. Nu eindelijk op de vertrouwde tijd (17:15) in de Stoep! Zal heren 2 de koppositie behouden? Zal Eric nu in het bijzijn van Bruine Dré de Koprol maken? We gaan het meemaken! Wees erbij!

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag door Jeffrey Grinwis, Sliedrecht Sport Heren 2, foto idem.