Wevo‘70 D1 wint ook eerste thuiswedstrijd met 3-1

VoV, 14-10-2024. 7:00 uur. Wevo’70 D1 heeft ook het tweede duel van het nieuwe seizoen met 3-1 naar zich toe getrokken. In de eerste thuiswedstrijd in ’t Trefpunt in Weerselo werd Lutheria met een nederlaag teruggestuurd naar De Lutte.

In de eerste wedstrijd voor eigen publiek ging het team van trainer/coach Hans Löwik overtuigend van start. “Daar was ik wel heel blij mee, want doorgaans hebben we de gewoonte dat juist niet te doen”, deelde Löwik een compliment uit aan zijn meiden. “Vooral serverend waren we in die eerste set sterk”, meende speelster Elke Weusthof. Op basis daarvan kwamen de gasten er eigenlijk nooit aan te pas. Via 6-1 en 17-7 werd het een redelijk simpele 25-19 setoverwinning.

Goed herstel na 5-0 achterstand: Hoe anders was dat in het begin van de tweede set. Lutheria nam brutaal een 5-0 voorsprong en dat noopte Löwik tot het nemen van zijn eerste time-out. “Ik moet zeggen dat ze het daarna erg goed opgepakt hebben. Vooral hoe ze de rest van de set hebben uitgespeeld, was erg goed.” Het was in een mum van tijd 6-6 en daarna namen de Weerselose meiden een kleine voorsprong die ze eigenlijk de rest van de set niet meer uit handen gaven: 25-20.

Rommeliger en onnodige fouten: De derde set was een ander verhaal. Het spel werd rommeliger, er werden wat te veel onnodige fouten gemaakt. Halverwege, bij 14-14 was er nog van alles mogelijk maar bij 22-17 voor de gasten leek de set gespeeld. Niets bleek minder waar. Wevo’70 rechtte nog een keer de rug en kwam nog terug tot 23-21. Maar verder kwam de thuisploeg niet, Lutheria pakte de set met 25-21.

Draad uitstekend opgepakt: Toen was het zaak om de vierde set de draad van de eerste twee sets weer op te pakken en daarvan kweet de ploeg zich met verve. Lutheria leidde slechts een keer in deze set, bij 1-0, daarna had Wevo’70 snel een punt of zes, zeven voorsprong te pakken en die gaf de ploeg nooit meer uit handen. De wedstrijd was onder controle en de 3-1 zege was met een overtuigende 25-17 setzege een feit.

Tevreden over start en veerkracht: Al met al was Hans Löwik een tevreden man na afloop. “Goed, we hadden misschien die derde set niet hoeven verliezen. Maar de manier waarop we begonnen, de tweede set omdraaiden en in de vierde set de wedstrijd definitief naar ons toe trokken, dat was gewoon prima.”

Goed begin van het seizoen: En dat er nu 8 punten uit twee duels zijn binnengehaald, betekent een uitstekend begin van het tweede seizoen in de derde divisie. De ploeg kan zaterdag met een goed gevoel afreizen naar Lichtenvoorde voor het duel met Longa’59 2.

gh @ VoV, verslag en foto via PR-commissie Wevo ’70 Dames1.