Wevo’70: een 1-3 uitzege om mee te beginnen

VoV, 06-10-2024. 14:00 uur. De vrouwen van Wevo’70 zijn het nieuwe seizoen in de derde divisie begonnen met 1-3 zege bij Harambee. Een prima uitslag, en dat was volgens trainer Hans Löwik ook wel het belangrijkste. “Want dit was de minste wedstrijd van ons tot nu toe dit seizoen.”

Hij verwees daarmee naar de voorbereiding, die eigenlijk boven verwachting goed verliep, gezien de krappe selectie en een paar chronische blessures waarmee hij het dit jaar voorlopig moet doen. Een oefentoernooi bij Hevo werd winnend afgesloten en vervolgens wachtte het bekertoernooi in poule-vorm. Ook in die drie wedstrijden bleef de Weerselose ploeg ongeslagen.

Harambee ook al in de beker gezien: Een van de tegenstanders was daarin… juist, Harambee. Die wedstrijd werd in Weerselo gespeeld en daarin hadden de Wevo-meiden eigenlijk geen kind aan de studentenploeg, die duidelijk de nodige afstemmingsproblemen had.

Hans Löwik wist maar al te goed dat daarin ook het gevaar school voor de seizoenouverture op de late vrijdagavond. “Ik heb de meiden gewaarschuwd: vergeet die bekerwedstrijd, we spelen nu uit, in een grote, ruime hal met, laat ik het netjes zeggen, bijzonder publiek op de tribune waar je je niet door moet laten beïnvloeden.”

Lastige start van de eerste set: Dat laatste was in de eerste set nog niet echt een factor, wel het alles-of-niets spel van Harambee. Daar hadden de Weerselose meiden het aanvankelijk lastig mee, erg lastig. “Ik heb bij 5-0 en 13-7 al een time-out moeten nemen om de boel een beetje op de rit te krijgen.” Dat pakten de meiden kennelijk goed op want langzaam maar zeker kropen ze naar de thuisploeg toe om er precies op tijd overheen te gaan voor de 23-25 setzege.

Twee sets geen vuiltje aan de lucht: Dat was kennelijk genoeg om Wevo’70 op scherp te krijgen en tegelijk de tegenstander een tik uit te delen. Want de twee sets erna was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, die deze met respectievelijk 14-25 en 18-25 onbedreigd wonnen. Of, zoals Hans Löwik het zei: “De tweede set was goed, de derde set was redelijk.”

Rare dwarrelballen in de hoek: En de vierde? “Die was matig tot slecht”, was zijn conclusie over de 25-20 setnederlaag. Al had dat niet alleen met de eigen prestaties te maken, maar ook met wat randfactoren zoals publiek en de tweede arbiter die op hun eigen manier de aandacht trokken.

“Er vielen bovendien wat rare dwarrelballen van hen precies in de hoeken. En ze begonnen ineens over het midden te spelen waar ze dat daarvoor drie sets lang niet of nauwelijks hadden gedaan. Toch hadden we die set ook nog niet eens hoeven te verliezen.” Maar op driekwart van de set liep de thuisploeg langzaam maar zeker weg en redde zo de eer en een puntje,

Niet lekker in hun spel: “Maar zoals al gezegd: dit was voor mijn gevoel de minste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Enkele speelsters kwamen maar niet lekker in hun spel en waren uit frustratie daarover aan het eind meer tegen zichzelf aan het spelen dan tegen de tegenstander.”

Op naar volgende week dus, wanneer de eerste thuiswedstrijd op het programma staat tegen Lutheria, dat de eerste wedstrijd volgens Löwik een van de titelkandidaten, Cupido, op bezoek kreeg en die ploeg toch nog een set wist af te snoepen. Dus alle aanleiding om onze meiden te komen aanmoedigen, komende zaterdag in ’t Trefpunt om 16.30 uur.

gh @ VoV, verslag van Wevo ’70. Foto Idem.