Winnende serie team Stoltenborg afgelopen

En ook nog wel met een dikke 3-0 nederlaag. De Ladies in Black Aachen, de ploeg van Femke Stoltenborg en Yvon Belien,  was met een hele goede serie bezig in de Bundesliga. Achtereenvolgens werd van de topploegen VC Wiesbaden, Rote Raben Vilsbiburg, Schweriner SC en wat laagvliegers (Hamburg, Köpernicker SC)  gewonnen. Vijf zeges op rij zorgden ervoor dat ze naar de vierde plek opklommen.

Gisteren ging het echter bij Volleystars Thüringen helemaal mis. Na precies 19 minuten had de thuisploeg de gasten duidelijk gemaakt dat er zaterdag niets te halen viel (25-12), de volgende sets duurden precies drie punten langer.  Aachen was binnen het uur weer terug op aarde. Femke Stoltenborg scoorde 5 punten, Yvon Belien kwam niet in actie.

USC Münster behaalde met Tess von Piekartz thuis een krappe 3-2 zege op rode lantaarndrager Hamburg. De gasten namen een 0-2 voorsprong in sets, die de thuisploeg middels 25-20 en 25-16 ongedaan kon maken. Er was daarna nog net genoeg over om met 15-13 te winnen in de tiebreak.

De topper dit weekend in de Bundesliga was Dresdner SC tegen VC Wiesbaden ofwel Myrthe Schoot tegen Karine Muijlwijk. Koploper Wiesbaden won in Dresden met 2-3, mede door de 19 punten die Karine liet aantekenen. Myrthe moest 24 keer in actie komen op de serve van de tegenpartij, één keer ging het fout. Ze scoorde 42% positief op de pass, waarvan de helft perfect.

MTV Stuttgart won thuis met 3-2 van Köpernicker SC. Ook hier werd de tiebreak met 15-13 beslist. Deborah van Daelen was bij Stuttgart goed voor 15 punten. De 2-1 voorsprong in sets ging in de vierde set niet over in wedstrijdwinst. Köpernicker SC pakte via 25-27 de verlenging. Tenslotte won Potsdam met 3-1 van Schwerin.

De ploegen met landgenotes bezetten de volgende posities: VC Wiesbaden staat eerste met 41 punten, Dresden is derde (35 punten) en Aachen is met een wedstrijd meer en 34 punten vierde. Münster bezet de achtste (24 punten) plek en Stuttgart staat negende met 22 punten.

In de 2de Bundesliga won SCU Emlichheim thuis met 3-1 van Bayer 04 Leverkusen. VfL Oythe, de ploeg van Melissa Maat verloor uit bij Gladbeck met 3-1. Oythe staat met 35 punten op een gedeelde derde plek, SCU heeft uit een wedstrijd minder 32 punten en staat zevende.