Winst voor Bontje en Maan in België

vlagBelgieRSZVoV, 18-10-2016. 5:18 uur. De Edugo Arena was aardig volgelopen voor de seizoensopener tussen VDK Gent en  kersvers Champions Cup winnaar Noliko Maaseik, met Jelte Maan en Rob Bontje.

Maaseik ging in de openingsset verder op haar elan van de Champions Cup en zette direct de toon en liep uit tot 3-8,  wat later naar 5-12 en bleek vooral efficiënt door een zeer kleine foutenmarge.  Ook het blok van Maaseik bleek zeer doeltreffend met vooral Rob Bontje aan het commando. Maaseik ging naar de tussenstanden 9-18 en 15-23. VDK Gent vocht op karakter terug tot 19-24 maar de eerste set werd met een listig tipballetje afgemaakt.

Maaseik liep uit naar 2-5 in de tweede set.  VDK Gent miste een paar smashes op de netrand die net niet over gaan en ook enkele smashes in het net. De wedstrijd werd echter meer gelijkopgaand en het publiek schaarde zich ook als één man achter VDK Gent. Maaseik bleek echter iets doeltreffender en liep verder uit tot 16-21. VDK vocht zich echter terug in de wedstrijd en met enkele rake smashes klampte het aan tot 18-22. Maaseik beslechtte de tweede set in haar voordeel met 19-25.

Ondermeer door een discutabele touché bal liep Maaseik uit tot 0-3 in de derde set. VDK Gent, gedragen door het publiek, knokte zich echter terug in de match (dankzij goed blokwerk) naar 4-3. Beal en Schmidt sloegen enkele rake smashes en brachten de stand op 7-8 en later op 8-10. VDK Gent zat duidelijk veel beter in de wedstrijd en begon in haar kansen te geloven om de derde set binnen te rijven. Via 12-15 werd het 18-21. Een discutabele touché bal werd wedstrijdbal op 21-24. De set eindigde met 22-25.

Na een moeilijke eerste set hebben de jongens van de Nederlandse trainer coach Marko Klok zich absoluut getoond in de tweede en derde set.  De vechtlust en weerbaarheid doen het beste verhopen voor de volgende wedstrijden.

Voor Noliko Maaseik scoorde Jelte Maan 12 keer, Rob Bontje kwam tot 8 treffers, waaronder 5 blokpunten.

De wedstrijd tussen Prefaxis Menen en Lindemans Aalst eindigde in 2-3 via de setstanden 22-25, 24-26, 25-20, 25-20, 12-15. De Volleystars zijn de competitie gestart met een onvervalste thriller. De thuisploeg kwam 0-2 achter, maar knokte zich terug in de wedstrijd. De tiebreak ging echter naar de bezoekers, al kon het net andersom geweest zijn als de arbitrage tijdig had beseft dat de EuroMillions Volley League begon op 15 oktober. Tijmen Laane had één serveerbeurt in deze wedstrijd voor Aalst, zijn collega Michael Parkinson werd niet ingezet.

VBC Waremme won met 3-2 van Axis Guibertin. Setstanden 25-22, 23-25, 15-25, 25-15 en 15-7.  Hans Goverde scoorde 6 keer voor Guibertin. En de volgende vijfsetter was bij CallantAntwerpen tegen Knack Roeselare. Daar pakten de gasten een 0-2 voorsprong (18-25, 22-25) maar zagen de thuisploeg via 25-21 en 25-20 naast zich komen. De 12-15 bezorgde Roeselare de winst. Jente de Vries scoorde één blokpunt voor Callant Antwerpen.

Volley Leuven vertrok met een 1-3 zege bij Amigos Zoersel. De thuisploeg won de derde set met 25-16,  de overige gingen met 20-25, 21-25, en 18-25 naar de gasten.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Gent vs Maaseik persbericht Gent.