Winst voor Rivo en Lycurgus

Rivo H1 - Landstede H1, 14-12-2013 493 [1600x1200]Nadat Landstede Volleybal op dinsdag met 3-1 van Prins / VCV had gewonnen werden gisteravond  de midweekse partijen tussen Rivo en Taurus alsmede tussen Lycurgus en Dynamo afgewerkt. Het lijkt erop dat Landstede (nu 18 punten) rechtstreeks afkoerst op een ticket voor de ‘best of five’ serie om de titel, de uitdager van de hanterende kampioen in die wedstrijdenreeks is zeer zeker nog geen uitgemaakte zaak.

Daarvoor zijn op dit moment Abiant Lycurgus, Draisma Dynamo en Rivo in een nek aan nek race verwikkeld. En dat is door de uitslagen van gisteravond alleen maar spannender geworden.  Situatie vooraf: Dynamo 11 punten, Lycurgus 9 punten, Rivo 8 punten. Situatie achteraf Lycurgus 12 punten, Dynamo 11 punten, Rivo 11 punten. Het kan alle kanten dus nog op, ook omdat Lycurgus en Dynamo nog naar de Reggehal in Rijssen moeten komen.

Bij Rivo zat het venijn steeds in de finale van de sets. Dan werden serveseries gemaakt waarin of bij de opslag of aan het net de topscorers van Rivo ( Wouter ter Maat) en Taurus (Wilco van Wijk) steeds een belangrijke rol speelden. In de eerste set pakte Rivo met Wouter ter Maat aan de opslag, 2 aces in deze serie,  na 20-18 een 24-19 voorsprong en won met 25-19.

In de tweede set serveerde Bert Sturkenboom Taurus van 19-21 naar 19-25. Frank van den Noort maakte de derde set serverend na 21-17 met 25-17 af en in de vierde set ging de stand van 16-18 naar 21-18 door opnieuw een serie van Frank. Na de Rivo time– out op 24-23 werd de winst met donder en geweld blokkerend binnengehaald. Wouter ter Maat scoorde 27 keer, waarvan 6 blokkerend en 3 via de opslag. Wilco van Wijk kwam tot 16 punten.

In Groningen maakte Abiant Lycurgus korte metten met de bezoekers van Draisma Dynamo. De Apeldoorners kregen met twee keer 25-13 in de eerste twee sets er stevig van langs. Daarna maakte de thuisploeg de wedstrijd met 25-21 af. Bij Dynamo kwam geen enkele speler scorend in de dubbele cijfers, Johan Oosting werd met 7 punten topscorer. Chad Mercado nam er 16 voor zijn rekening voor Lycurgus. Bennis Borst en Rutger Zoodsma scoorden elk 4 keer via het blok.

Voor zaterdag staan de wedstrijden Rivo vs Lycurgus, Prins / VCV vs Kootfin Taurus en Landstede Volleybal vs Draisma Dynamo op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort. De Rivo tribune.