Winst voor Set-Up ’65 en Donitas

DSC_4987

Een wedstrijd stond er gisteren op het programma in de kampioenspoule van de Eredivisie dames, de andere twee worden vandaag afgewerkt. In Ootmarsum won Springendal Set-Up ’65 met een duidelijk 3-0 van het bezoekende Coolen Alterno. De gasten uit Apeldoorn kwamen niet verder dan 22, 17 en 19 punten per set.

Alleen in de eerste set kon Alterno tot aan de twintig meekomen, een 17-14 achterstand was bij 19-19 ongedaan gemaakt, maar daarna moesten ze voor de servedruk en de blokpunten van de thuisploeg zwichten. De 22-19, onder andere via een ace van Ilse Oude Luttikhuis, werd na 24-21 met 25-22 afgesloten.  In de tweede set sloeg Set-Up het gaatje na 6-6. Tot aan 19-17 was Alterno in de achtervolging, een serie van Ilse Oude Luttikhuis maakte de set daarna in een keer uit. In de derde kon Alterno een 6-2 veranderen in 8-9. De rake klappen na 10-10 (naar 14-10) gaven Set-Up ruimte. Ze liepen uit naar 20-13 en speelden de set met 25-19 uit.

In de degradatiepoule was er de eerste zege van de jaargang 2015 / 2016 voor Ubbo Emmius Fonds Donitas. Na twee keer in de reguliere competitie van Peelpush te hebben verloren bleven ze gisteravond thuis met 3-2 aan de goede kant van de score. Peelpush nam een 0-2 voorsprong (23-25, 21-25) maar kon die voorsprong daarna niet in wedstrijdwinst omzetten. Met 25-15 en 25-21 kwam Donitas ernaast, met 15-13 gingen ze er voorbij.

In de degradatiepoule hebben alle drie teams nu twee punten, Oskam Taurus kreeg die als startbonus, Donitas verdiende ze gisteravond en Peelpush deed beide. Ze kregen er één als startbonus en verdienden er gisteren één.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Tonny Oude Hengel.