Winst voor team VoCASA ’s Wieneke

160306VoVASASpaarnestad

Aangezien beide libero’s door het leven gaan met de naam Wieneke was de kans 100% dat er een zou winnen. Gelukkig is het onze Wieneke geworden die vier punten in Nijmegen heeft gehouden.

Tegen de directe concurrent moesten we scherp beginnen van onze viertallige staf, met dit keer Bram Leijssenaar als coach, Bas Mollevanger als assistent, Florieke Eggermont als fysio en Marloes Hendriks als tweede assistent of toch arts? Naja er was genoeg mentale steun aanwezig om de punten in Nijmegen te houden.

En scherp begonnen we. We hebben zelfs van betrouwbare bronnen gehoord dat dit een van de beste sets van het seizoen was? Met goede services, en een fantastisch blok en verdedigingssysteem behaalde Spaarnestad slechts 15 punten.

Met in ons achterhoofd dat Spaarnestad er alles aan zou doen om de wedstrijd te laten kantelen, begonnen wij aan de tweede set. Het ging lang gelijk op totdat Spaarnestad iets uit liep. We kwamen nog goed terug en het werd nog spannend. Maar de set ging nipt naar de bezoekers. (23-25)

In de derde set speelden we weer een netter spel. Heel veel blokpunten zoals afgesproken en vooral de passes van Ramona Overdijk kwamen perfect aan bij Annemarieke Schaap die de aanvallers Iris Scholten en Laura Klaver goed kon vinden. Maar vooral de mooiste pipe-aanval van het jaar van Michelle van der Wens mag gezien worden! Via 25-19 met 2-1 voor.

Nu de belangrijkste set zodat we zoals voorspelt niet een vijfsetter zouden spelen… het ging lang gelijk op maar met een goede verdediging van ONZE Wieneke op de midballen van Spaarnestad en met onze blokkeerders Michelle van der Wens en Iris Scholten wisten de bezoekers niet meer hoe ze moesten scoren. Op een mooie service serie van Sue Calligaris wonnen wij de wedstrijd via 26-24 met 3-1! Dus we staan nu op een mooie vierde plek in de eerste divisie B.

Nu onze armpjes waren losgedraaid konden wij lekker met zijn allen uit eten. En vervolgens zouden we gaan bowlen. En wat bleek?! Iris had helemaal geen kinderrekjes nodig en iemand die speelde onder de naam Baas B toch had niet gewonnen? Het was namelijk Marlou van Heemskerk die de allerlaatste bal van de wedstrijd keihard afblokte, die met de eer naar huis ging en won van Baas B. Maar met vier punten op zak kon toch iedereen goed slapen na een leuk teamuitje en de winst op Spaarnestad! Maar Marlou extra goed…;)  Publiek bedankt dat jullie er waren, volgende week hebben wij een weekendje vrij!

(Wedstrijdverslag van Laura Klaver, Foto door Peter de Jong)