Winst zonder setverlies voor VIVES, Orion H2 en Pegasus in THA

VoV, 01-10-2023. 6:34 uur. In de Topdivisie A bij de mannen eindigden drie wedstrijden in een zege zonder setverlies voor de winnaars.

VIVES maakte in eigen huis korte metten met het bezoekende Webton Hengelo. De gasten bleven met 15, 17 en 12 punten per set drie keer ruim onder de twintig. Pegasus behaalde op bezoek bij Olhaco in Hoogeveen ook de volle buit binnen. In drie sets. In de tweede was dat met 23-25, daarvoor en daarna waren de verschillen een stukje ruimer met 20-25 en 18-25.

Dat was bij Orion Heren2 vs. AVV Keistad in Doetinchem, dat ook in een 3-0 zege voor de thuisploeg eindigde, wel even anders. Na de 25-20 in de openingsset werden de volgende twee sets met twee punten verschil beslist. In de tweede was er een 26-24 voor de thuisploeg en in de derde wisten ze met 25-23 net aan de goede kant van de score te blijven.

Twee duels werden in vijf sets beslist. Debutant VC Sneek leed thuis een 2-3 nederlaag tegen Sudosa-Desto uit Assen. De Friezen kwamen met 2-0 voor, daarna wist de ploeg uit Drenthe alsnog de wedstrijd te laten kantelen. Na de 25-12 en 26-24 pakten ze met twee nipte setzeges (23-25, 28-30) de tiebreak, die ze vervolgens met 10-15 wonnen.

In Bedum wist DIO Madjoe er met 3-2 onder te houden. De gasten konden een 1-2 voorsprong (25-22, 14-25, 20-25) niet in winst omzetten in de vierde en vijfde set. De thuisploeg was in die twee sets met 25-18 en 15-8 twee keer duidelijk de sterkste en won dus met 3-2.

Een 3-1 zege was er voor SV Dynamo H2 uit Apeldoorn. Tegen VoCASA H2 ging de eerste set met 20-25 verloren, daarna werd met 25-22 en 25-20 de 2-1 voorsprong gepakt. In de vierde set was het even spannend of de gasten er een beslissende vijfde set uit zouden slepen, maar dat ging met 26-24 voor de thuisploeg niet door.