WK: Winst voor Anne Buijs met Rexona Rio

000AnneBuijsWKclubteams

VoV, 18-10-2016. 15:20 uur. Bij het dames WK voor clubteams in Manila op de Filippijnen speelde vanmiddag Rexona Sexc Rio, de club van Anne Buijs, tegen thuisploeg PSL Manila. Het was de tweede wedstrijd in groep A, de ontmoeting tussen het Italiaanse Casalmaggiore en Eczacibasi Vitra Istanbul was eerder met 0-3 in het voordeel van de Turkse ploeg geëindigd.

Het Braziliaanse team van Anne Buijs had in de eerste twee sets weinig problemen met de thuisploeg. Het enthousiasme in het veld en op de tribunes was aandoenlijk, het volleybal dat Manila liet zien een stuk minder. In ieder geval niet van het niveau van Rexona Sesc Rio. Op de aanmoedigingsgolven van de fans kon Manila tot 5-5 bijblijven, de serve serie van Anne Buijs sloeg na de time out bij 9-12 het gaatje naar 10-18. In de eindfase nam Anne nog een aantal punten voor haar rekening (14-22 en 15-23), waarna de set na een ace en een blokpunt met 15-25 beslist werd.

In set twee was Rexona Sesc Rio meteen vanaf het begin oppermachtig. De eerste serveserie zette hen op een 1-8 voorsprong, waarin opgenomen een ace, een blokpunt en een via het blok door Anne Buijs ingeslagen aanval. Manila probeerde het wel, was echter niet bij machte om het grote verschil terug te brengen. Integendeel het werd alleen maar groter en met 13-25 kwam er een heel vlot eind aan de set.

Nog eenmaal mobiliseerde Manila zich. Dat gebeurde na de 1-3 achterstand in de derde set. Die werd omgezet in een 8-3 voorsprong. Even wilde het bij de Zuid – Amerikaanse ploeg niet lukken, en meteen klonk er weer een waterval van geluid vanaf de tribunes. Alsof er op iedere rij een Filippijnse John Stubbe zat, die de fans aanmoedigde zich te laten hoen, zo gingen ze tekeer. Dat bleef aanhouden totdat Rexona Sesc Rio na de 14-8 tussenstand in twee serveseries, waarvan één van Anne Buijs, terug in de wedstrijd kwam en bij 16-17 de leiding overnam.

Manila was de kluts kwijt, maakte een opstellingsfout (16-18) en hun tegenstander ging onverstoorbaar verder. Van 16-19 naar 18-23. Anne zette haar team bij 19-24 op matchpoint, één keer kon Manila verlies uitstellen, daarna was het met 20-25 over en uit.

Anne Buijs werd met haar collega Ana da Silva topscorer met 13 punten, ook Stephanie Niemer van Manila kreeg dat aantal achter haar naam. Blokkerend en serverend werd de strijd met 6 om 24 punten in Braziliaans voordeel beslist, ook de foutenlast van de ploeg van Bernardo Rezende was een stuk lager. Slechts zeven keer scoorden ze voor Manila.

Zoals we vanmorgen al berichten won VakifBank met Lonneke Sloetjes in poule B met 3-1 van Hisamitsu. De andere wedstrijd in die poule tussen Voléro Zürich en Bangkok eindigde in 3-0 voor de Zwitserse ploeg.