WVC Volley dames 1 beloont zichzelf niet

1617WVCVolleyD1

VoV, 17-10-2016. 6:35 uur. Na twee overwinningen wist WVC Volley D1 wat hen te doen stond tegen Avior D2. Hun eigen spel spelen en tegen een voor hen onbekende ploeg de winst binnenhalen. De toon werd gelijk tijdens de warming-up gezet. Een harde bal belandde op het hoofd van de spelverdeelster van Avior en dit zorgde voor irritatie aan die kant.

De dames begonnen de 1e set strak. Er werden weinig fouten gemaakt en de servedruk was hoog. Elke positie werd aangespeeld en Lisette Ottenschot, die voorgaande wedstrijden ook voor de harde punten zorgde, was goed op dreef. Een net en constant spel van WVC zorgde voor een 25-11 overwinning in de eerste set.

De tweede set begonnen de dames zwak. Avior bleef strak aan zij en bij WVC liep de pass niet zoals gewoonlijk. Af en toe bleef WVC alert. Een doortikbal van de spelverdeelster van Avior werd doorzien en Marlon Voortman strafte dit meteen af. Aan het einde van de tweede set werd de dubbele wissel toegepast om drie aanvalsters aan het net te houden. Dit pakte echter nadelig uit voor WVC waardoor een paar punten later diagonaal Eline Vunderink en spelverdeelster Femke Boone weer het veld mochten verlaten. WVC wist de slordige tweede set met 25-22 binnen te slepen.

Dat er iets moest gebeuren werd duidelijk medegedeeld door trainer Frank van den Noort. Foutenlast omlaag en de druk erop. Echter begonnen de dames de derde set wederom niet scherp. Bij 2-2 had WVC al twee foutservices op haar naam. Door een goede serveserie van Lisette Ottenschot kregen de dames ademruimte en bracht ze de voorsprong naar 8-2. Ze gingen hun eigen spel weer spelen en wisten verder uit te lopen naar 18-7.

De trainer wilde de dames zo snel mogelijk aan de overwinning helpen en hielp ze een handje. Echter bleek de bal, die de trainer toch echt uit zag, in te zijn. De toegepaste wissels in de derde set hadden niet het gewenste resultaat en WVC verviel in het slordige spel van de tweede set. Toch wisten ze de set met 25-19 te winnen.

De vierde set begonnen de dames wederom moeizaam. Elke keer werden een paar punten voorsprong gepakt, maar dit werd niet vastgehouden. Op een 13-10 voorsprong volgden er drie passfouten waardoor er weer een gelijke stand van 13-13 op het scorebord stond. Door een wisselvallig spel keek WVC tegen een achterstand van 19-22 aan. Dit wisten de dames ook met verschillende wissels niet meer op te draaien en vergaten zich te belonen met vijf punten. De laatste set eindigde in 20-25 in het voordeel van Avior. Een teleurstelling voor de dames gezien de ruime overwinning van de eerste set. De wedstrijd eindigde in een 3-1 en de dames wisten dus wederom niet een 4-0 overwinnen bij te schrijven.

En waarom de trainer in pak langs de kant stond? Aangezien Frank afgelopen jaar in het huwelijk is getreden, moest er nog wel een opdracht uitgevoerd worden om het geld binnen te halen. Frank in zijn trouwpak en zijn vrouw met sluier op de tribune. Zijn vrouw wist het publiek en de beide teams nog te trakteren op mooi plaatje. Zij had namelijk haar trouwjurk aangetrokken om de meiden aan de moedigen in de vierde set. Dit mocht helaas niet baten.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 29 oktober om 13.30 tegen SV Dynamo Apeldoorn D2 in Apeldoorn de regiobekerwinnaar van afgelopen seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag en foto WVC Volley Dames 1.