WVC Volley met hakken over de bekersloot

160308WVCinBekerRSZ

De heren van WVC volley mochten afgelopen 03 Maart zich zelf weer bewijzen in de regionale beker competitie, de tegenstander van deze avond waren de mannen van Xanthos uit Zetten. Voor deze mannen was het een klein uurtje rijden om spektakel te laten zien in Wierden.

Nadat alle voorbereidingen getroffen waren kon de wedstrijd van start gaan en al heel snel bleek dat Xanthos geen uur was komen rijden om zonder winst naar huis te gaan. Binnen enkele minuten keken de mannen uit Wierden tegen een achterstand aan die eigenlijk niet omkeerbaar was. De Zettenaren leverden veel druk met serveren en aanvallend, tel daar nog eens bij op dat ze een uitmuntende passlijn hadden. Op al deze vlakken was Xanthos beter en ging er dan ook vrij gemakkelijk met de 1e set vandoor. 19-25

De 2e set was het zaak om aan de kant van WVC bij te schakelen om er zo een ware wedstrijd van te maken. Maar niets was minder waar ook in deze set was het Xanthos die de overhand had. Wel deden de mannen uit Wierden wat terug aan het einde van de set maar dit was niet meer genoeg om de set nog te winnen. 22-25

Nu was het er op of er onder er moest meer druk gezet worden bij de tegenstander en er moesten minder fouten gemaakt worden. Dit was de opdracht die Coach “Arjan Wassink” meegaf aan de mannen van WVC. En zo leek het “Wierdense Kwartje” dan toch echt te vallen, na een aantal mooie rally’s en onmogelijke verdedigende ballen aan de Wierdense kant lukte het om druk te zetten bij de Zettenaren en ze zo op de knieën te krijgen.  25-17 in het voordeel van WVC.  In de 4e set moest dit doorgezet worden om zo het beker avontuur nog te verlengen. Ook deze set startte WVC met veel emotie en vooral verdedigend en serverend was nu WVC de bovenliggende partij.  25-17

Zo was het weer 2-2, de kansen waren nu voor beide teams weer gelijk. Met twee goed afgeronde sets in het hoofd konden de mannen van WVC vol overtuiging beginnen aan de 5e set. in deze set was het 1e punt voor Xanthos maar als snel scoorde WVC de gelijkmaker en wat er toen gebeurde was voor iedereen een verassing. Ruud “Ed de goey”  begon met serveren en deed dat erg goed. Na een aantal kill – blocks en goed verdedigende acties was het al heel snel 8-1. Ja u leest het goed 8-1 dit was de stand waar mee er van speelhelft gewisseld werd.

Zo kwamen de mannen van WVC weer aan de kant van het “publiek” te staan. Dit publiek was met al haar krachten achter de mannen gaan staan en zo was de 5e set eigenlijk een complete “walk-over” met een eindstand van  15-05 was het beker avontuur voor de mannen uit Wierden nog niet voorbij en zullen zij zich opmaken voor nog een ronde in de regionale beker.

Namens WVC Volley heren 1 willen wij Heren 2 bedanken voor het lenen van de spelers zonder deze mannen was het zeker niet gelukt! Natuurlijk verdient onze “huis” fotograaf ook nog een bedankje namens het team! En willen graag via deze weg het publiek bedanken voor al hun inzet en graag tot de volgende keer!

(Wedstrijdverslag van Daniël Brouwer, WVC Volley Wierden. Foto idem)