WVC Volley wint van Harambee H2

1617WVCheren1

VoV, 24-10-2016. 5:13 uur. Afgelopen vrijdag heeft WVC Volley Heren 1 weer een wedstrijd gespeeld in de thuishal in Wierden tegen de “studenten” van Harambee heren 2 uit Enschede. Studenten tussen haakjes omdat er toch zeker een aardige studieschuld hebben als ze nog steeds studeren.

Vooraf verwachten we veel liedjes tijdens de wedstrijd, dat is toch waar de studenten om bekend staan. Naast zangtalent hebben ze over het algemeen een sterke verdediging die veel ballen van de vloer weet te halen.

De eerste set begonnen de mannen uit Wierden sterk, alles leek te kloppen bij de heren. Menig bal werd hard ingeslagen. Van de verdedigende kwaliteiten van de bezoekers kwam niet veel terecht. Deze set werd door de thuisploeg gewonnen met 25-15. De tweede set was het beeld niet veel anders de lange mannen uit Wierden speelden ijzer STERK. Uitslag van deze set 25-14 voor WVC.

Dan de derde set, dit is zoals in eerdere verslagen al beschreven, bij het volleybal een lastig punt in de wedstrijd. De wedstrijd kan kantelen of de winst wordt binnengehaald. In deze wedstrijd heeft WVC duidelijk ergens last van gehad. Helaas zijn er niet veel hoogtepunten voor de Wierdense mannen te noteren. Deze set werd verloren met 16-25.

In de vierde set werd er hard gewerkt om aan het eind van de wedstrijd weer “keihard de beste” te zijn. De puntjes werden weer op de i gezet en met een eindstand van 25-21 hebben de heren goede stappen gezet richting de top. Ze staan nu derde in de promotieklasse A.

De eerst volgende wedstrijd is op vrijdag 28 Oktober om 21:00 uur tegen de koplopers uit Delden, Devoc H1. Ook Devoc heeft nog geen wedstrijd verloren in deze competitie, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

gh @ Vizier op Volleybal, Verslag Arnold Hilberink, WVC Volley.