Zaanstad en Spaarnestad op podium THB

VoV. 19-11-2023. 7:51 uur. In de Topdivisie B bij de mannen profiteerden een aantal teams van het verlies van VV Utrecht en Peelpush, de nummers twee en drie in de stand.

Uiteraard Zaanstad dat de topper tegen VV Utrecht met een 3-0 zege afsloot en zo op de ranglijst naar de tweede plaats klom. Alleen in de tweede set waren de teams aan elkaar gewaagd. Met 26-24 kon Zaanstad de 2-0 laten noteren, nadat ze de eerste set met 25-19 hadden gewonnen. De klus werd met 25-20 afgemaakt voor de 3-0 winst.

Peelpush leed bij Donki Sjot een 3-1 nederlaag. De 27-25 in de tweede en 26-24 in de vierde waren nipt, daar viel de euro net de vierde kant op, Donki Sjot had met een 25-13 zege in de eerste set sterk geopend, kon echter na de 2-0 in sets niet in drie sets de volle buit binnenhalen, Peelpush won set drie met 21-25.

Volley Tilburg heeft de winnende draad weer opgepakt en met een 1-3 zege bij Taurus de opmars in de ranglijst voortgezet. In Houten moesten ze de derde set met 26-24 aan de thuisploeg laten, de andere drie werden met 22-25, 16-25 en 19-25 meegenomen naar Tilburg.

Spaarnestad pakte met twee duidelijke setwinsten via 25-14 en 25-18 een 2-0 voorsprong tegen hekkensluiter VCN. Maar de wedstrijd duurde toch nog even langer dan menigeen had verwacht. Want in de derde set werd er na 25-25 nog een verlengstuk bij aangebreid. Uiteindelijk kon Spaarnestad bij 33-32 het beslissende punt bijschrijven voor de 3-0 zege.

Koploper Sliedrecht Sport H2 moest de eerste set nipt aan de gastheren van Skunk laten. Met 25-23. Het herstel volgde in de tweede set met 20-25 winst, waarna beide teams in de volgende twee sets aan elkaar gewaagd bleken, dit ondanks het verschil in de stand. Sliedrecht pakte de derde set met 23-25 en de vierde met 26-28 en kon zo alle punten voor zich behouden.

Inter Rijswijk en Gemini-Kangeroes maakten er een vijfsetter van die door de thuisploeg via 15-12 in de laatste set werd gewonnen. Daarvoor hadden ze met   25-11 de extra set afgedwongen.