Zaanstad is VoCASA ook in Zaandam de baas

160309zaanstadVoCASA

“Voor de vierde keer dit seizoen namen we het op tegen VoCASA. De eerdere drie wedstrijden (oefenen in Meijel, competitie in Nijmegen en beker in Wateringen) wonnen we allemaal, dus we wisten hoe we VoCASA moesten bespelen.

We speelden met een basis bestaande uit Marijn, Ronald, Frank Z., Erik, Ferdy, Erwin en Stephan. Na een moeizame start kwamen we al snel in de eerste set weer gelijk. We wisten continu een prima servicedruk te produceren, waardoor VoCASA weinig makkelijke side outs kon maken. Vooral wanneer zij twee aanvallers aan het net hadden kwamen ze daardoor in de problemen en konden wij uitlopen. De eindfase van de eerste set gingen we dan ook in met een voorsprong. Bobby kwam Frank aflossen voor het blok en mocht blijven staan om zeer effectief het setpoint te benutten (25-21).

De tweede set leek erg op de eerste, al was de achterstand in de beginfase wat kleiner. Het was opvallend hoe goed Erwin speelde na een paar moeizame uitwedstrijden. Frank Z. bracht VoCASA met een ogenschijnlijk eenvoudige floatservice flink in de moeilijkheden en onbedreigd gingen we naar een 25-20 winst.

In de derde set leek het even moeilijk te worden toen VoCASA snel uitliep naar een ruime voorsprong. Een knappe serviceserie van Erwin bracht ons echter alweer in het spoor. In het tweede deel van de set waren we weer duidelijk de beteren en leken we onbedreigd de wedstrijd binnen te kunnen halen. Op 23-17 haperde onze side out echter en kwam VoCASA toch nog naderbij. Door zelf twee keer fout te serveren hielpen zij ons echter aan de laatste twee punten en werd het 25-21.

Het was fijn om na twee verloren uitwedstrijden, waarin we niet helemaal top waren, nu voor het thuispubliek weer zo’n degelijke overwinning te boeken. Volgend weekend gaan we proberen om eindelijk ook weer eens een uitoverwinning te behalen. De reis gaat niet ver: US Amsterdam is onze tegenstander.”

(Wedstrijdverslag van Vincent Pirovano, trainer coach Zaanstad. Foto Eric Visch)