Zeges in drie sets voor Rivo, Veracles en Set-Up

VoV, 26-11-2023. 7:48 uur. Helaas kunnen we dat niet melden van Apollo 8 D2, ook al zou dat zo zijn. Omdat er geen volledig overzicht van de wedstrijden in de Topdivisie A bij de dames op de Nevobo site staat. Donitas vs. Apollo 8 D2 ontbreekt, een actuele stand is dus ook niet mogelijk.

Set Up vs. Krekkers was de Twentse derby, die door geen van beide teams verloren wilde worden. Uiteraard wil je nooit verliezen, maar bij zo’n burenruzie zijn de teams vaak in staat om net dat iets extra’s te geven. De serve loopt beter, de pass is stabiel en de aanvallers ronden bekwaam af. Dat is het scenario om te winnen, tenminste als de tegenpartij het op die onderdelen niet nog beter doet. Het ging allemaal op voor thuisploeg Set-Up ’65. In drie sets waren ze klaar met Krekkers. Via 25-13, 25-22 en 25-19 waren de punten snel bijgeschreven.

De andere Twentse Topdivisionisten reisden naar het noorden (Apollo 8 D2 naar Groningen), het westen (Rivo naar Amsterdam) en het midden van Nederland (DeVoKo naar Apeldoorn)

Alterno vs. DeVoKo kende een voor de Denekampers mooie uitslag van 1-3. De eerste set was blijkbaar even wennen (25-15), vervolgens kreeg de amateurkampioen van Nederland in de volgende drie sets 20, 17 en 18 punten mee. Afgaande op voorgaande wedstrijden zal de servedruk van de bezoekers weer een belangrijke rol hebben gespeeld, veronderstellen we.

US Dames2 vs. Rivo sloot af met een 0-3 zege voor de bezoekers uit Rijssen. De thuisploeg bleef op 17, 18 en 22 punten steken toen de gasten het laatste punt in de set hadden gescoord.

In Assen probeerde Veracles in de race te blijven voor de koppositie. Zij waren te gast bij Sudosa-Desto D2. En zij bleven volledig in de race via een 0-3 zege met de setstanden 21-25, 20-25 en 21-25. Veracles werd daarmee voor een flink aantal uren koploper. Wellicht zijn de dames snel naar Groningen teruggereisd om Donitas aan te moedigen, hun stadgenoten speelden namelijk tegen Apollo 8 Dames 2, de ploeg die de koppositie had moeten afstaan en die nu probeerde deze terug te veroveren. Of dat gelukt is kunnen we u nu nog niet mededelen.

Ook VoCASA had de ambitie om in de top te blijven meedoen, daarvoor was een goed resultaat tegen SV Dynamo D2 nodig. En dat goede resultaat kwam er via een 3-1 zege, waarbij een marathonset, de derde, met een eindstand van 36-38 de setwinst voor SV Dynamo D2 was. De overige sets waren met 25-19, 25-22 en 25-18 voor de thuisploeg.