Zeges promovendi VIVES en VCN D3 in Topdivisie B (v)

VoV, 06-10-2024. 7:33 uur. In de Topdivisie B bij de dames behaalden de promovendi VCN D3 en VIVES hun eerste zege. Tegenstanders waren US D2 en Volley Tilburg, twee ploegen die vorig seizoen ook reeds in de Topdivisie speelden. VCN D1 en Armixtos behaalden uitwinst bij de promovendi PDK en Next Volley en Ledub stond thuis geen setje af tegen Spaarnestad.

VCN Dames3 had het Amsterdamse US Dames2 op bezoek en de teams hadden vijf sets nodig om de winnaar te bepalen. US kende de betere start en kwam met 19-25 en 23-25 op een 0-2 voorsprong. De 25-13 en 25-22 maakten gelijk, waarna de thuisploeg met een zeer ruime 15-8 de wedstrijdwinst binnen haalde.

VIVES wist in de eerste en derde set in de finale met nipt verschil de strijd te beslissen. Met 25-23 en 26-24 pakten ze deze sets, Volley Tilburg had de tweede set met 21-25 voor zich beslist. Bij een 2-1 stand in sets bleek de thuisploeg in de vierde set over de langere adem te beschikken en kon de wedstrijd met 25-22 afmaken.

VCN Dames1 in was in Huizen met 1-3 te sterk voor PDK. De eerste twee sets waren ze met 11-25 en 16-25 duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg, die zich echter knap herstelde en met 25-17 terug in de wedstrijd kwam. VCN wilde echter geen vijfde set spelen en trok in de vierde set met 20-25 de winst met 1-3 naar zich toe.

Armixtos had het uit tegen Next Volley in de eerste twee sets niet makkelijk. Na de 25-19 konden ze in de tweede met 26-28 nipt aan de goede kant van de score blijven. De 15-25 en 19-25 daarna waren wel met duidelijk verschil voor de ploeg uit Amsterdam.

Ledûb stuurde Spaarnestad met een 3-0 nederlaag terug naar Haarlem. De tweede set was met 25-8 wel heel erg duidelijk, daarvoor werd het 25-17 en in eerste set in daarna 25-20 in de derde.