Zeges voor Orion, Sliedrecht en VoCASA

VoV, 19-11-2023. 7:27 uur. In de Eredivisie bij de mannen stonden er gisteren drie wedstrijden op het programma. De andere twee waaronder de topper tussen VC Limax en SV Dynamo staan voor vanmiddag gepland.

Koploper Orion boekte een 1-3 zege bij PDK. De eerste set (25-23) en de vierde set (31-33) waren de teams aan elkaar gewaagd. Daartussen was Orion met 14-25 en 16-25 een maatje te groot.

Na 21-21 in de eerste set sloeg PDK zich naar 23-21 en won op de side out met die twee punten verschil. Orion kwam in set vier van 22-22 op 22-24 voor. PDK kwam terug naar 24-24, kreeg setpoint op 27-26 voor de 2-2 maar zag vervolgens de gasten op 31-32 de strijd in hun voordeel beslissen.

Orion had de veel betere eigen score met 55 om 70 punten. Beide teams speelden met een forse foutenlast (36 om 31). Samuli Kaislasalo van Orion werd met 22 punten topscorer. Alex Meijs van PDK maakte er 15.

Sliedrecht Sport rekende in drie sets af met SSS Barneveld. Een 13-1 voorsprong voor de thuisploeg in de eerste set voorspelde niet veel goeds voor de gasten, die dan ook met 25-14 ver achterbleven. In set twee waren 8-2 en 16-8 ook duidelijke aanwijzingen voor een tweede ruime zege van de thuisploeg. Met 25-16 ging dat ook door.

En in set drie maakte SSS van 10-4 achter een 14-13 tussenstand. Bij 18-18 waren ze ernaast en op de side out konden ze tot 20-20 steeds de gelijkmaker scoren. Sliedrecht liep uit naar 23-20 en won vervolgens met 25-21.

Sliedrecht had een plus van 25 punten in de eigen score, Marius den Hartog van Sliedrecht Sport werd met 16 punten topscorer van de partij.

VoCASA won thuis met 3-1 van ZVH. De verliezende partij kwam in de eerste set niet boven de twintig uit. Met 25-16 en 19-25 werd het 1-1. VoCASA nam een 2-1 voorsprong via 25-21 en de vierde set kende daarna een spannende ontknoping in de extra tijd.

VoCASA zag een 23-20 voorsprong verloren gaan, ZVH kwam op 23-24 en kreeg nog twee keer de kans om de tiebreak af te dwingen. Matchpoint voor VoCASA konden ze op 27-26 nog onschadelijk maken, op 28-27 lukte dat niet meer.

VoCASA was met 14 om 6 blokpunten sterk aan het net. En dat maakte ook het verschil in de totale eigen punten (75 om 68). Niek Schiphof van VoCASA werd met 21 punten topscorer.

Voor vandaag staan nog op het programma TTP vs. Lycurgus en VC Limax vs. SV Dynamo.