Zeges zonder setverlies voor Keistad, VoCASA en Veracles.

VoV, 29-09-2024. 8:02 uur. In de Superdivisie bij de dames waren er zeges zonder setverlies voor AVV Keistad, VoCASA en Veracles. Rivo en Dinto wonnen hun wedstrijden in vier sets.

AVV Keistad uit Amersfoort bracht US Amsterdam de tweede nederlaag van het seizoen toe. Net als vorige week leed US verlies met 0-3. Tot 14-16 in de eerste set kon de thuisploeg in het spoor blijven, daarna liep Keistad uit naar 14-18 om via 20-23 met 20-25 te winnen. In set twee pakten de bezoekers na 17-17 het beslissende verschil. Via 17-19 werd het 18-25. In de derde set was Keistad oppermachtig (1-5, 7-13, 6-21) en pakte de winst met 10-25.

Rivo Rijssen moest de tweede set nipt met 25-27 aan het bezoekende Apollo 8 D2 laten. In de overige drie sets bleven de bezoekers met hun score beneden de twintig. Rivo won die sets met 25-18, 25-16 en 25-19.

Dinto en Sliedrecht Sport D2 hadden vorige week beide drie punten kunnen bijschrijven, deze keer bleef Sliedrecht sport D2 met lege handen in een spannend duel, waarbij de eerste set (25-230 en derde set (28-26) met minimale verschillen werden beslist in het voordeel van de thuisploeg. Sliedrecht Sport won set twee met 20-25, maar moest in set vier de eer aan Dinto laten met 25-19.

VoCASA walste in de eerste set met veel volleybalgeweld over thuisploeg Voltena heen (9-25), maar kwam in de tweede set maar net als eerste over de finish. In een lange en spannende strijd, die ver na de reguliere eindstreep werd beslist, had de ploeg uit Nijmegen met 31-33 het meeste over in de spannende finale.  De derde set ging daarna met 16-25 naar de bezoekers, die daarmee hun tweede zege van het seizoen lieten bijschrijven.

De tweede nederlaag van het seizoen was voor Pegasus, dat thuis in Nijmegen met 0-3 van Veracles Groningen verloor. Na de ruime nederlaag in de eerste set (16-25) deed Pegasus daarna in de volgende sets langer mee voor de winst, maar moest aan het einde toch capituleren. Met 22-25 en 23-25 ging de volle buit mee naar het Noorden.