Zwaar bevochten zege Tornado D2

1617TornadoD2

VoV, 11-10-2016. 10:50 uur. Vrijdagavond 7 oktober stond voor de dames van Tornado D2 de thuiswedstrijd tegen Saasveldia D2 op het programma. Voor ons een nieuwe tegenstander aangezien zij afgelopen seizoen gepromoveerd zijn naar de Promotieklasse. Tornado was niet compleet in verband met blessures en kreeg daarom hulp van een aantal meiden uit A1.

De eerste set begon Tornado sterk, maar Saasveldia gaf weerstand. De punten gingen over en weer. Er werd gevochten voor elk punt. Tornado had een goede pass waardoor veel ballen afgemaakt konden worden. Saasveldia had hier geen antwoord op en Tornado trok de eerste set naar zich toe met een stand van 25-19.

De tweede set liepen Tornado en Saasveldia wederom gelijk op. Deze set was nog spannender dan de eerste set. Na een aantal fouten aan de kant van Tornado vroeg coach Patrick een time-out aan en wees de speelsters weer op de afspraken. Tornado ging met volle moed het veld weer in en won deze set met 25-22.

In de derde set ging het even anders. Tornado begon met een sterke serve serie van Ellen Meijer en stond zo op een voorsprong van 7-0. Deze set leek erg goed te gaan. Toch draaide de wedstrijd om. Tornado liet Saasveldia hun eigen spel spelen en zij scoorden de ene punt na de ander waardoor Saasveldia ver uit liep naar een voorsprong van vijf punten. Tornado wist niet wat hen overkwam en voordat we het wisten sleepte Saasveldia de set binnen met 16-25

De vierde set zou Tornado moeten winnen, willen ze vier punten behouden in Geesteren. Tornado herpakte zich na de derde set goed en het leek even dat Saasveldia nu niet wist wat hen overkwam. Er werd gevochten voor elke bal en Tornado maakte de ballen af. Wij trokken aan het langste eind en wonnen deze set met 25-17.

Al met al was het een zwaar bevochten potje volleybal. Toch heeft Tornado de winst naar zich toe kunnen trekken ondanks het incomplete team. Vier punten voor Tornado! Volgende week spelen we om 15:00 uur onze tweede uitwedstrijd tegen DeVoKo Dames 2. Een bekende tegenstander voor ons, waar Tornado wederom zich van haar beste kant zal moeten laten zien.

gh @ Vizier op Volleybal verslag van Patrick te Vaarwerk, trainer coach Tornado dames 2.