Zware blessure overschaduwt winst Zaanstad H1 in Den Dungen

VoV, 18-12-2023. 4:45 uur. De mannen van Merkala Zaanstad heren 1 wonnen met 3-1 van Donki Sjot: 25-16, 18-25, 25-20, 25-19. Na een flitsende start in de eerste set met 25-16 voor de Zaanstad heren, herpakten de mannen van Den Dungen zich en wonnen de tweede set met 18-25. Toen kwam de fatale derde set.

Die derde set stond Zaanstad steeds voor en die voorsprong bereikte zijn hoogtepunt op 15-9, toen Allard Rieuwers die stand met een fraai aanvalspunt binnensloeg (wat sprong hij weer hoog). Daarna knabbelde de aanval van de mannen uit Den Dungen de stand terug naar 22-18 en toen kwam het fatale moment dat Allard Rieuwers de DS-aanval wilde afblokken.

Zijn pink ging uit de kom en brak in stukken. Hij voelde zelf hoe erg dat was en rende naar de kleedkamer. De wedstrijd werd even stilgelegd. Duidelijk werd dat snel naar een ziekenhuis moest worden gereden. Zijn teamgenoten Jesse Koopman en Nick Niemiec renden naar de kleedkamer en gingen samen met hem naar het ziekenhuis. Een terneergeslagen Zaanstad hervatte met Daniel Hoonhout op de plaats van Allard de wedstrijd en wist uiteindelijk de 3e set met 2 blokpunten binnen te slepen: 25-20.

Bij het begin van de vierde set werd de mentale klap voor Merkala Zaanstad heren 1 zichtbaar: steeds op achterstand tegen Donki Sjot, dat vocht voor zijn kansen. Vanaf 11-13 nam de ervaren Lars de Boer het Zaanse team bij de hand, waardoor DS in een time-out op 16-15 voor Zaanstad moest vluchten.

Zaanstad was de dip te boven, want op de serve van Guido Spooren liep het naar 20-16. DS wilde nog een omslag forceren, maar een ace van Kjeld Broekema en een blokpunt van Arend Jan Hobbelink stelden de 3-1 zege veilig. Na de wedstrijd dacht niemand meer aan het resultaat, maar aan de ernst van de blessure. En wat mooi dat je teamgenoten als Jesse Koopman en Chris Niemiec hebt!

gh @ VoV, verslag van Andre Triep, Zaanstad Heren 1. Foto Gilbert Bronkhorst.